MARIJKE BRUIN – Zentangle

‘Ontdek de rustgevende kracht van patronen tekenen. Verhoog je concentratie en creativiteit’

Tangle in het Engels betekent ‘wirwar, knoop’ maar ook wel ‘omarming’. En ‘zen’ is genoemd naar de Japanse vorm van Boeddhisme:  je zoekt naar leegte, wijsheid en stilte, zoals Boeddha dat óók deed.

Zentangle, wat is dat

Hoe ingewikkeld Zentangles ook lijken, zij zijn eenvoudig te tekenen met simpele, herhalende lijnen. Lijn voor lijn, uit de vrije hand. Op die manier is het mogelijk om met ontspannen aandacht prachtige abstracte kunst te creëren. Lijn voor lijn ontstaan op het oog ingewikkelde patronen.

Bezig zijn met Zentangle bevordert de concentratie en de creativiteit, het geeft ontspanning en plezier en het zelfvertrouwen neemt toe. Met Zentangle kun je op een klein oppervlak, met vrij eenvoudige materialen een persoonlijk kunstwerk realiseren elke keer weer. Patronen kan je, als je wat meer zentangle gedaan hebt, zelf vinden door goed om je heen te kijken..

Voor wie
Ben je graag creatief bezig met potlood en stift?  Maak je regelmatig krabbels en kleine tekeningetjes. Heb je last van stress en ben je op zoek naar een leuke manier om je gedachten even stil te zetten? Dan is Zentangle echt iets voor jou! Losse tangles worden vrij met elkaar gecombineerd tot grote tekeningen, meestal in zwart-wit, soms wordt een beetje kleur toegevoegd.

Gevoel
Volg je gevoel! Er is geen goed of fout! Doordat je met je gedachten alleen gericht bent op je tekening, komen je gedachten tot rust. In deze workshop geef ik je genoeg inspiratie en handvatten zodat je thuis verder kan werken.

Marijke Bruin:  Beeldend Kunstenaar – Culturele Duizendpoot – Docent Beeldende Vorming

Link naar de website van Marijke Bruin