BART STORNEBRINK – Fotografie

Workshop reportage fotografie

Op de prachtige locatie van het voormalige Kema terrein; het Arnhems Buiten, kun je jouw fotohart even helemaal ophalen. In een schitterende parkachtige omgeving, tref je mooie vijverpartijen en aparte architectuur. Een uitgelezen kans om je fotokunsten op los te laten.

 

We gaan je tijdens een rondgang door het park leren kijken met een breed perspectief. Naast natuur, richten we de camera ook op architectuur en cultuur. We noemen dat reportage fotografie. Het is alsof je jezelf de opdracht geeft om een mooie fotoreportage te maken van Arnhems Buiten. Deze manier van benaderen is ook werkzaam voor als je op reis gaat.

Deze workshop duurt 2,5 uur. We starten met een half uur introductie op het thema en we bespreken kort de camera die je zelf hebt meegenomen. Daarna gaan we naar buiten het park in om daar onder begeleiding van Bart de mooiste foto’s te maken. Na de workshop sorteert Bart van elke camera de mooiste foto’s en bespreekt die aan het einde van de dag (na afloop van de laatste workshop) met de cursisten.

Wat neem je mee; elke camera is geschikt, behalve de telefoon. Dus compact, spiegelreflex, hybride en systeem, het mag allemaal. Oud of nieuw. Zorg wel voor voldoende stroom in je accu! Een statief is niet nodig. Neem ook, indien voorhanden, alle lenzen mee die je hebt. Heb je geen camera, leen er dan eentje van bekenden. Ik heb 1 oude spiegelreflex camera te leen (graag vooraf reserveren als je echt niets anders hebt), en verder een aantal eenvoudige compact cameraatjes (Nikon Coolpix W100).

Over de fotograaf
Bart Stornebrink is beroepsfotograaf en docent. Hij geeft al jaren fotografieworkshops en cursussen. Voor hem is fotograferen het vastleggen van je eigen emotie. Een foto is pas geslaagd als je weet over te brengen wat je voelt, wat je ziet, wat je ervaart. De techniek staat daaraan ten dienste, maar is niet het uitgangspunt. Het is handig om te weten hoe het gereedschap werkt, maar bij het maken van een goede foto komt meer kijken. Bart toont je alle succesfactoren voor een pakkende foto en leert je om met jouw camera net even betere foto’s te maken.

Kijk even van wie je les krijgt op bartfotografie. Elke dag iets ontdekken.